Τα δοχεία αποθήκευσης είναι τόσο χρήσιμα στην κουζίνας μας! Βοηθούν στην οργάνωση, στη διατήρηση των υλικών φρέσκα μέσα σε αυτά αλλά είναι και βοηθητικά για πολλές άλλες χρήσεις!

 

Είναι απαραίτητα στη φύλαξη των μπισκότων, καθώς όταν κλείνουν καλά διατηρούν τις λιχουδιές φρέσκες. Όταν δεν μπαίνει αέρας στο χώρο των μπισκότων, δεν τον απορροφούν ώστε να μαλακώνουν και να χαλάνε με αποτέλεσμα να τα απολαμβάνουμε τραγανά και μυρωδάτα για περισσότερο διάστημα.

 

Για τον ίδιο λόγο είναι το καλύτερο μέρος για να διατηρούμε τα παξιμάδια μας και να τα έχουμε πάντα στο τραπέζι κοντά μας.

 Τι μπορώ να κάνω με τα βάζα - δοχεία αποθήκευσης τροφίμων

Πολύ χρήσιμα τα δοχεία αποθήκευσης είναι και για να έχουμε σε αυτά τα κορν φλέικς, τη βρώμη ή τη γκρανόλα για το πρωινό μας, διατηρώντας τα φρέσκα και τραγανά.

 

Για τη ζαχαροπλαστική μας, βοηθάει να φυλάμε σε μεγάλα δοχεία το αλεύρι ή τη ζάχαρη προστατεύοντάς τα.

 

Βάζοντας τα ζυμαρικά μας στα δοχεία διακοσμούμε την κουζίνα και προφυλάσσουμε ταυτόχρονα τα τρόφιμα μας.

 

Αποτελούν έναν ακόμη χώρο αποθήκευσης για κάποια μπαχαρικά όπως τα στικς κανέλας, τη δάφνη δημιουργώντας και μια όμορφη εικόνα.

 

Αν έχουμε καφετιέρα και χρησιμοποιούμε κάψουλες καφέ, μπορούμε να τις έχουμε οργανωμένες κι αυτές μέσα σε ένα δοχείο αποθήκευσης ακόμα και περισσότερα αν έχουμε διαφορετικές ποικιλίες.

 

Τα δοχεία φυσικά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και χωρίς τα καπάκια, για να βάλουμε τις σπάτουλες μας. Για πιο όμορφο αποτέλεσμα και οργάνωση είναι προτιμότερο να διαχωρίσουμε τις σπάτουλες ανάλογα με τον τρόπο χρήσης (μαγειρική - ζαχαροπλαστική) ή το υλικό τους (ξύλο, πλαστικό, ανοξείδωτο).

 

Τέλος, πάλι χωρίς καπάκι μπορούν να αντικαταστήσουν τα βάζα και να βάλουμε σε αυτά τα λουλούδια μας με νερό ή να φτιάξουμε μέσα σε αυτά λίγο χώμα, πετρούλες και κάποια κακτάκια δημιουργώντας μια σύνθεση.

 

Όπως βλέπουμε οι δυνατότητες τους είναι πολλές, είναι από τα πιο χρήσιμα αντικείμενα στην κουζίνα μας, τόσο λειτουργικά όσο και διακοσμητικά!